Koolhydraatarme slagroomsoesjes (zonder meel)

Koolhydraatarme soesjes

Ik vind soesjes heerlijk! Lekker zoet, luchtig en luchtig en tegelijkertijd. Maar, helaas: soesjes van de bakker of uit de supermarkt zitten boordevol suiker. Tijd voor een koolhydraatarme variant dus! Super lekker, en helemaal niet moeilijk om te maken. En ja, ik weet het: ze zien er niet zo perfect uit als de soesjes die je in de winkel koopt, maar de smaak is het belangrijkste toch? 😉
Ingrediënten (ongeveer 10 soesjes)

 • 2 eieren (je hebt alleen de eiwitten nodig)
 • 200 – 250 ml slagroom
 • Zoetstof (de hoeveelheid is afhankelijk van het type zoetstof dat je gebruikt. Ik gebruikte 1 eetlepel Zùsto voor de soesjes en anderhalve eetlepel voor de slagroom)
 • Theelepel bakpoeder
 • Snuf zout
 • Speculaaskruiden
 • Optioneel: halve theelepel vanille-aroma

Verder nodig:

 • Oven
 • Handmixer
 • Siliconen bakmat
 • Spuitzak

Bereiding koolhydraatarme soesjes

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Splits de eieren één voor één boven twee aparte schaaltjes (dus nog niet in de mengkom). Ik splits eieren nooit boven mijn mengkom, om te voorkomen dat één kapot eigeel je hele baksel verpest. Voor dit recept moet je de eiwitten namelijk stijfkloppen, en dat lukt niet als er eigeel bij zit.

Klop vervolgens de eiwitten stijf met het bakpoeder, wat zoetstof, koekkruiden en een snuf zout. Eiwitten stijfkloppen gaat het beste in een goed ontvette kom. Voor de zekerheid haal ik vaak even een keukenpapiertje met een beetje citroen- of limoensap door mijn mengkom. Zijn je eiwitten zo stijf dat je de kom op z’n kop kunt houden zonder dat de eiwitten bewegen? Dan zijn ze stijf genoeg!

Leg een siliconen bakmat op een bakplaat en schep er ongeveer 10 rondjes of bolletjes van het eiwitmengsel op. Het is best lastig om er mooie bolletjes van te maken, maar ze hoeven niet perfect te zijn 😉 Schuif de bakplaat in de oven en bak zo’n 20 minuten op 175 graden.

Check na 5 minuten even hoe het met je soesjes gaat. Worden ze al erg bruin? Zet de oven dan een paar graden lager.

Na 20 minuten zijn je soesjes gaar. Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen.

Klop ondertussen de slagroom stijf met wat zoetstof naar smaak en eventueel een halve theelepel vanille-aroma.

Zijn de soesjes afgekoeld? Doe de slagroom dan in een spuitzak, prik een klein gaatje onderin de soesjes en spuit ze vol met slagroom. Maak de soesjes eventueel nog af met wat zoetstof.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *