Koolhydraatarme wok met runderreepjes, broccoli en champignons

Wok runderreepjes, broccoli en champignons

Ik vind wokgerechten ideaal als ik weinig tijd (of zin) om te koken heb, maar wél lekker en gezond wil eten. Deze week maakte ik dit Oosterse wokgerecht met runderreepjes, champignons, broccoli en een lekker sausje! Het recept deel ik hieronder met jullie.Ingrediënten (2 personen)

  • 1 grote broccoli (of 2 kleine)
  • 200 – 250 gram runderreepjes
  • 250 gram champignons
  • 1 teen knoflook
  • Wokolie
  • Sesamzaadjes
  • Peper en zout
  • Bosui

Saus

Bereiding

Snijd de broccoli in kleine roosjes en de champignons in kwarten.

Was de broccoli en verhit wat wokolie in een wokpan. Wok de broccoliroosjes een paar minuten (2-3) op hoog vuur en zet het vuur vervolgens lager. Voeg 2 eetlepels water toe, dek de pan af en laat ongeveer 2 minuutjes zo staan totdat de broccoli mooi groen en knapperig is.

Schep de broccoliroosjes vervolgens uit de wokpan in een schaal of kom en zet even apart. Verhit nog wat wokolie in de wokpan en bak de runderreepjes kort aan (2-3 minuten). Kruid ze eventueel met wat peper en zout.

Haal de runderreepjes uit de pan en zet ze ook even aan de kant. Wok tot slot de champignons ongeveer 5 minuten in wat wokolie en voeg op het laatst een geperst teentje knoflook toe. Voeg vervolgens ook de broccoli en runderreepjes toe met een flinke scheut suikervrije teriyaki saus. Je kunt ook 2-3 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels suikervrije chilisaus gebruiken.

Schep goed om en wok het geheel nog zo’n 2 minuten. Proef even wat je van de smaak vindt en voeg eventueel nog wat extra saus toe.

Tevreden? Verdeel het wokgerecht dan over 2 kommen en maak af met wat sesamzaadjes en bosui.

Eet smakelijk! XPrint Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *