Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar met Koningsdag kan ik níet van de oranje tompoucen afblijven. Zó lekker, maar helaas wel boordevol suiker. Dat bracht me op het idee om -ja ja ja!- een koolhydraatarme variant op deze geliefde traktatie te maken. En jawel: het is gelukt! Deze koolhydraatarme tompouce is héerlijk. En ook nog eens super simpel, want ik gebruikte gewoon kant-en-klare crackers als bodem en toplaag. En de vulling? Da’s gewoon slagroom met iets extra’s! Makkelijker kan bijna niet. Het recept deel ik hieronder met jullie.
Ingrediënten (2 tompoucen)
- 4 stuks Atkins crispbread (of andere dunne koolhydraatarme crackers)
- 250 ml slagroom
- 125 gram mascarpone
- Anderhalve theelepel suikervrije Jell-o aardbei (die koop ik bij Afvallen met Bregje)
- Half zakje suikervrije Jell-o in de smaakvanille, cheesecake of witte chocola
- Óf zoetstof en een halve theelepel vanille-aroma
Bereiding koolhydraatarme tompoucen
Maak vervolgens het roze ‘glazuur’. Verwarm een scheut slagroom (ongeveer 40 ml) in een pannetje, maar laat het niet koken. Haal het pannetje van het vuur en roer de suikervrije aardbeien Jell-o door de slagroom. Roer goed door tot een glad ‘glazuur’ en besmeer hier twee crackers mee.
Klop vervolgens de overgebleven slagroom stijf met een half zakje suikervrije Jell-o (vanille, cheesecake of witte chocola) óf voeg wat zoetstof en vanille-aroma naar smaak toe. Voeg tot slot de mascarpone toe en klop het geheel nog even goed door.
Verdeel het slagroom-mascarpone mengsel over twee crackers en dek af met de geglazuurde crackers.
Eet smakelijk! X