Review: Atkins Chocolate Shake Mix

Atkins Chocolate Shake Mix

Deze shakemix kreeg ik een tijdje geleden thuisgestuurd, en ik heb er al verschillende keren dankbaar gebruik van gemaakt. Mijn oordeel in het kort: lekker voor de zoete trek tussendoor, na het sporten of als snel ontbijt onderweg. Maar: ik paste het recept dat op de verpakking staat wel iets aan. In dit bericht lees je  wat de Atkins Chocolate Shake Mix precies is, wat ik er van vond én hoe je hem (volgens mij) het lekkerst kunt maken.
Over de Atkins Chocolate Shake Mix

Met de chocolade shakemix van Atkins kun je -de naam zegt het al- heel makkelijk een suikervrije, koolhydraatarme, vezelrijke én eiwitrijke chocolade (milk)shake maken. Volgens de verpakking bevat deze mix “80% minder koolhydraten dan een gewone chocolade shakemix.” Dankzij de vezels en proteïne vult de shake goed, en is het een prima en snel ontbijtje of tussendoortje. In één bus zit 370 gram poeder en hiermee kun je 10 shakes maken.

Mijn ervaring

Op drukke dagen is de shake een ideaal breakfast to go, op de dagen dat je echt zin hebt in chocola is het een heel fijn tussendoortje (zónder schuldgevoel). Let wel op: het is echt een ontbijtje. Voor de grote trek zou ik er nog wel iets naast eten. Natuurlijk proeft het niet helemaal als echte chocolademilkshake, de shake heeft wel een lichte ‘zoetstof-smaak’. Máar, voor een suikervrije en dus guiltfree variant: vind ik hem prima gelukt. Volg dan wel onderstaand recept 🙂

Volgens de verpakking moet je 2 schepjes poeder mixen met 250 – 350 ml koud water, dus dat deed ik. Op zich smaakte dit prima, maar ik had het idee dat het wel lekkerder kon. Ik miste namelijk nog wat romigheid (en dat hoort toch wel bij een chocoladeshake vind ik). Na wat proberen, is dit (volgens mij) het ideale recept:

  • 2 schepjes mix
  • 100 ml (soja)melk
  • 50 ml water
  • 4 of 5 ijsklontjes (of 100 ml extra water)
Suikervrije chocolademilkshake

Tip: ook erg lekker als ‘luxe’ chocolademilkshake 😉

Mix dit alles 30 – 60 seconden in een blender of keukenmachine, schenk in een groot glas en: enjoy! Heb je geen tijd of zin om een blender te gebruiken? Vervang de ijsklontjes dan door 100 ml water en doe alles in een afsluitbare beker. Even goed shaken, en je bent ready to go!

Eindoordeel: 7,5. Fijn ontbijtje of tussendoortje om van je chocolade cravings af te komen 😉 Ik miste wat romigheid, maar met de (soja)melk is dat zo opgelost!

De shakemix is online onder andere te koop bij de Online Drogist (€12,75), de Koopjesdrogisterij.nl (€10,99) en Bol.com (€16,99) en in de meeste supermarkten en drogisten (€16,99).

 

 

 Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *