Koolhydraatarme lunch: kaascracker met snelle salade

Koolhydraatarme lunch: kaascracker en snelle salade

Als je (plakken) 30+ kaas en een magnetron hebt, heb je ook zó heeerlijke koolhydraatarme crackers! Ik voeg er meestal nog wat zaden en pitten aan toe, maar gewoon zo zijn ze ook al heel lekker. Ideaal als je, zoals ik meestal, niet teveel tijd aan je lunch wil besteden. Ook makkelijk om mee te nemen trouwens. Ik belegde de cracker met wat ik nog in huis had: avocado en kipfilet en maakte er een simpele salade van komkommer, cherrytomaatjes en cottage cheese bij. Ohja en een kopje bouillon, lekker om wat zouts binnen te krijgen met deze hitte!

Ingrediënten kaascracker

  • Plak 30+ kaas
  • Eventueel een eetlepel zaden, pitten en/of zemelen
  • Beleg: wat je lekker vindt! Ik gebruikte 1 avocado en 2 plakjes kipfilet

Ingrediënten salade

  • Stuk komkommer
  • Paar cherrytomaatjes
  • Eetlepel cottage cheese (hüttenkäse)
  • Beetje balsamico azijn en olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

Leg de plak kaas op een stukje bakpapier en bestrooi eventueel met wat zaden, pitten en/of zemelen. Doe 2 minuutjes op vol vermogen in de magnetron (tussendoor een keer omdraaien en opletten dat hij niet bruin wordt) en snijd ondertussen de komkommer en cherrytomaatjes. Haal de plak kaas uit de magnetron en laat op een bord afkoelen. Maak ondertussen de salade af met wat cottage cheese, balsamico zijn, olijfolie en peper en zout. Als de kaascracker is afgekoeld (als het goed is, is ‘ie nu knapperig), kun je hem beleggen met wat je lekker vindt!

Eet smakelijk! X

Ps. Deze kaascracker is ook erg lekker als tussendoortje of avondsnack. Ik snijd de plak kaas dan eerst in dunnere reepjes (je kunt de cracker natuurlijk ook in stukjes breken) en eet ze met wat aïoli, heksenkaas of andere dipsaus. Heerlijk!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
SHARE:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *