Koolhydraatarme cheesecake

Koolhydraatarme cheesecake

Bijna iedereen is wel fan van cheesecake. Niet? Dan moet je deze met kokos toch echt eens proberen. Een lekker tussendoortje, maar als ik mag kiezen eet ik hem ook als ontbijt. En het fijne is: dat mag gewoon! Hoe erg kan een gezonde leefstijl zijn als je gewoon cheesecake als ontbijt kunt eten?!

Ingrediënten

 • 6 eieren
 • 100 gram roomkaas (ik gebruik altijd de nep-versie van Philadephia)
 • 1 bak ricotta (250 gram)
 • 100 gram roomboter
 • Zakje gemalen kokos (100 gram) (vind je in het bij de rijst en woksauzen etc.)
 • Zoetstof
 • Zout (snufje)
 • Eventueel wat vanille aroma

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en meng alle ingrediënten door elkaar (bijvoorbeeld met een mixer). Gebruik best veel zoetstof, door het bakken verliest zoetstof namelijk flink wat zoetkracht. Giet het mengsel in een cakevorm (ik gebruik zo’n siliconen vorm) en zet hem in de oven. Bak de cake gaar in zo’n 60-80 minuten (afhankelijk van je cakevorm en oven). De cake moet stevig zijn en lichtbruin kleurn (zoals op de foto). Om te testen of hij gaar is kun je er even met een satéprikker in prikken: als de prikker droog blijft is je cake gaar.

Laat de cake afkoelen, snijd hem in plakken en je bent klaar! In de koelkast kun je hem 4-5 dagen bewaren.

Eet smakelijk! X

 

Print Friendly, PDF & Email
SHARE:

1 Comment

 1. Marijn Knevel 10 februari 2020 / 17:09

  Ik vind deze taart erg smakelijk, al was hij niet helemaal gelukt (zakte in, niet gaar in het midden). Ook voor gekozen om en bodem erbij te maken. Dezelfde als van de citroenkwarktaart. Ook lekker!
  Ik heb eens uitgerekend hoeveel koolhydraten in de taart zitten, 60,8 gram in totaal (met bodem dus). Waarvan 20gr zoetstof is. Dat gaat natuurlijk op smaak.
  Goed om eens te (w)eten ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *