Mijn favoriete koolhydraatarme brood(beleg) + WINACTIE

koolhydraatarm broodbeleg - flowcarbfood.nl

Veel mensen die (net) koolhydraatarm eten missen brood enorm. IK SNAP JULLIE! Geen brood meer eten vond ik, zeker in het begin, misschien wel het lastigste van een koolhydraatarme levensstijl. Bij veel supermarkten verkopen ze wel koolhydraatarm brood, maar dat vind ik vaak heel droog, totaal niet vullend én het bevat alsnog vrij veel koolhydraten. Daarom skipte ik brood meestal maar gewoon en maakte ik bijvoorbeeld koolhydraatarme oopsies ter vervanging. Erg lekker, maar ik heb niet altijd zin en tijd om ze te maken. Mama tipte me daarom een tijdje geleden de broden van bakkerij het Stoepje. Deze bakker staat in de meeste steden op de (week)markt en verkoopt ‘Sportmik’: koolhydraatarm brood met heel veel vezels en eiwitten. En ja: dit brood is oprecht lekker én het vult ontzettend goed. Twee sneetjes als lunch en je kunt er een hele middag tegenaan. En het leuke: ik mag er 5 weggeven! Voor mensen die bang zijn dat dit gesponsord is: nee. Ik ben oprecht fan van dit brood, en wil dat graag met jullie delen. In deze blog deel ik daarom mijn 5 favoriete koolhydraatarme broodbelegsels, én onderaan lees je hoe je een van de 5 broden kunt winnen.
1. Kipfilet, gekookt ei en avocado

Deze combinatie is eigenlijk altijd goed! Dit heb je nodig voor 1 flink belegde boterham:

 • 2 plakjes (gerookte) kipfilet
 • 1 gekookt eitje (ik kook ze meestal 8 minuten)
 • halve avocado
 • zout en peper naar smaak

En dan: beleggen maar!

2. Kruidenroomkaas en komkommer

Dit is mega simpel, maar ook mega lekker. Op de middelbare school was dit absoluut mijn favoriete combinatie. Dit heb je nodig voor 1 flink belegde boterham:

 • eetlepel kruidenroomkaas
 • een paar plakjes komkommer

Ook deze bereiding heeft weinig uitleg nodig, toch?

3. Oude kaas en zelfgemaakte eiersalade

Dit is absoluut mijn weekend-favoriet! Heerlijk als laat ontbijt. Dit heb je nodig voor 1 flink belegde boterham:

 • 1 plak oude kaas
 • 1 gekookt ei (8 minuten)
 • flinke theelepel mayonaise
 • peper, zout, kerrie en bieslook

Kook het eitje en prak dit vervolgens met de mayonaise, peper, zout en kerrie (naar smaak). Leg een plak oude kaas op de boterham, schep hier de eiersalade op en strooi er vervolgens nog wat bieslook overheen.

4. Spinazie, geitenkaas, gegrilde courgette, walnoten en suikervrije honing

Oké, de walnoten staan niet op de foto want die voegde ik later pas toe… Maar toen had ik de foto al gemaakt en de rest opgegeten. Die moet je er dus maar even bij denken 😉 Maar goed, dit heb je nodig voor 1 flink belegde boterham:

 • 1/4 courgette
 • 2 rondjes geitenkaas
 • een paar blaadjes verse spinazie
 • een paar walnoten
 • suikervrije honing (ik gebruikte Steviala Sweet Bee)

Snijd de courgette in plakken en gril een paar minuutjes aan beide kanten. Leg wat spinazie op een boterham, leg hier de gegrilde courgette op en top af met 2 rondjes geitenkaas. Strooi hier nog wat stukjes walnoot overheen en maak af met wat suikervrije honing.

5. Single kaastosti met kruidendip (ook zonder tosti-apparaat)

Grilled cheese… yum! Aangezien ik geen tosti-apparaat heb, bedacht ik deze ‘single’ tosti, die je gewoon kan maken in een pan. Dit heb je nodig voor één single kaastosti en dip:

 • een plak (oude) 48+ kaas
 • theelepel mayonaise
 • theelepel (kruiden)roomkaas
 • kruiden: kerriepoeder, paprikapoeder en bieslook

Zet een pan op hoog vuur, leg hier een boterham in en laat de onderkant krokant worden. Leg vervolgens een plak kaas op de boterham en draai om (met de kaas-kant in de pan dus). Zet het vuur lager en laat de kaas smelten, terwijl je de kruidendip maakt door de mayonaise met de roomkaas en kruiden te mixen. Is de kaas gesmolten? Dan is je single tosti klaar! Serveer hem met de kruidendip er bovenop.

Dit brood winnen?!

Wil jij dit ook weleens proberen? Samen met het Stoepje geef ik 5 broden weg! Dit is wat je moet doen:

 • Like/volg Flowcarbfood en het Stoepje op Facebook en/of Instagram
 • Laat onder mijn Facebook- en/of Instagrampost weten hoe jij het Stoepje brood zou beleggen. Is dat op één van deze manieren, of bedenk jij een andere combinatie? Wij zijn erg benieuwd! Foto’s zijn ook absoluut welkom.
 • Nog meer kans maken? Deel het bericht op Facebook en/of Instagram (vergeet je bericht niet op openbaar te zetten en @Flowcarbfood te noemen).

Je kunt meedoen tot en met woensdag 30 augustus, daarna maak ik de winnaars bekend.

Veel succes en plezier! X

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

 1. Netty 24 augustus 2017 / 11:18

  Heerlijk met een plakje ham, gekookt eitje, beetje mayo.. smullen maar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *