Koolhydraatarme lasagne courgette-bootjes

koolhydraatarme lasagne courgettebootjes

Ben je ook zo gek op lasagne, maar heb je niet zo’n zin in iets zwaars met dit warme weer? Dan zijn deze lasagne courgette-bootjes ideaal! Wel de smaak van lasagne, maar niet de koolhydraten en calorieën. Je hoeft er ook niet lang voor in de keuken te staan, want de oven doet het meeste werk. Win-win, toch?




Ingrediënten (2 personen)

  • 2 courgettes (het liefst redelijk brede/dikke courgettes, smalle zijn lastig te vullen)
  • 200 gram gehakt
  • 125 gram ricotta
  • Halve bol mozzarella
  • Geraspte kaas
  • Klein blikje tomatenpuree
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • (Verse) basilicum, peterselie en oregano (uit een potje is ook prima)
  • Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgettes door midden en hol ze uit zodat je genoeg ruimte hebt voor flink wat vulling. Ik gebruikte hier een lepeltje voor.

Bak vervolgens het gehakt gaar en voeg er op het einde de geperste knoflook, oregano, tomatenpuree en wat basilicum, peper en zout (naar smaak) aan toe. Snijd de mozzarella in kleine blokjes en meng in een schaaltje met de ricotta, een flinke hand geraspte kaas en wat peterselie.

Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de halve courgettes erin. Vul met het ricotta-mengsel en schep hier bovenop het gehakt met tomatensaus. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de courgettes ongeveer 30 minuten in de oven. Verwijder vervolgens de folie, strooi er wat geraspte kaas over en bak nog 5 minuutjes. Haal ze vervolgens uit de oven en maak af met wat verse basilicum.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  1. Fenny Huitsing 21 juni 2017 / 10:18

    Wat doe je met de uitgelepelde courgette?

    • Floortje | Flowcarbfood 21 juni 2017 / 10:53

      Hoi Fenny! Dat deel gooide ik weg omdat ik nogal geknoeid had. Je zou het eventueel kunnen bewaren voor in een soep of saus! Liefs, Floortje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *