Koolhydraatarme tacobowl

Koolhydraatarme tacobowl

Ik houd heeel erg van taco’s, burrito’s, tortilla’s, fajita’s, nacho’s en noem maar op. Maar, helaas zijn ze allemaal niet erg gezond en bevatten ze veel koolhydraten.. Tijd voor een lowcarb variant dus! Deze koolhydraatarme tacobowl is niet alleen gezond, maar vooral érg lekker en makkelijk. Nog een voordeel: het eet een stuk makkelijker 😉 Geen gedoe met uit elkaar vallende taco’s, maar gewoon door elkaar roeren en met een lepel eten!




Ingrediënten (2 personen)

  • 150 gram (runder)gehakt
  • 200 gram ijsbergsla
  • 100 gram kidneybonen (klein blikje)
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 tomaten
  • 1 paprika
  • 1 avocado
  • 2 flinke eetlepels crème fraiche
  • Half zakje taco/tortilla/fajita kruiden

Bereiding

Snijd de tomaten, avocado en paprika in blokjes. Bak het gehakt rul (zonder boter of olie) en bak op het einde de paprika even mee. Voeg vervolgens de taco kruiden en kidneybonen toe (eventueel met wat water) en verwarm even mee.

Verdeel de sla over twee diepe borden of kommen en schep in het midden het gehaktmengsel. Verdeel de avocado, tomaat, geraspte kaas en crème fraiche er omheen en je tacobowl is klaar!

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  1. Mira 8 april 2019 / 09:36

    Vraag over de Koolhydraatarme tacobowl: ik maak mijn kruiden altijd zelf. In dit geval ga ik de Fajitakruiden zelf maken. Hoeveel gebruik ik hier dan voor, hoeveel gram?
    Dank voor je antwoord!

    • Floortje | Flowcarbfood 11 april 2019 / 15:08

      Hi Mira,
      Dat is heel erg afhankelijk van de kruiden en hun (sterke) smaak. Ik zou beginnen met 2 flinke eetlepels en dan gewoon proeven 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *